Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode die zich richt op het behandelen van klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel uw bewegingsapparaat genoemd. Fysiotherapie richt zich op de klachten en problemen die worden ervaren bij houding en bewegen. Ook op gezondheidsproblemen kan een behandeling gericht op bewegen effectief zijn, bijvoorbeeld bij diabetes mellitus.

Op deze pagina vindt u meer informatie over fysiotherapie en de specialisaties die bij Paramedisch Centrum Groot-Driene aanwezig zijn. Voor meer informatie over verschillende behandelmethoden kijkt u op onze website: www.fysiogrootdriene.nl

Fysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak bij de fysiotherapeut wordt er geprobeerd een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten te krijgen, door vragen te stellen over uw klacht en door u te onderzoeken. Op basis daarvan wordt er een behandelplan opgesteld. Tijdens de behandeling wordt er samen met u gewerkt aan herstel, vermindering van klachten en het zo goed mogelijk functioneren in uw dagelijks leven.

Een veel gebruikte behandeling is massage en gericht oefenen. Vaak worden deze twee gecombineerd en wordt daarnaast advies en voorlichting gegeven om klachten in de toekomst te voorkomen. Naast deze technieken is onze praktijk ook gespecialiseerd in andere behandelmethoden, een aantal zijn hier vermeld.

 

Manuele Therapie

Manueel therapie is een specialisatie die te volgen is na de opleiding fysiotherapie. De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met pijnen/ of bewegingsklachten en in het bijzonder klachten van de wervelkolom.

U gaat naar de manueel therapeut voor het opheffen van bewegingsbeperkingen. Doordat de manueel therapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan hij een heldere analyse maken van wat er mankeert. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden. De manueel therapeut kijkt dus verder dan je specifieke klacht. En is daarmee de analist van je lijf.

 

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden spieren met fijne naalden aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Het inbrengen van de fijne naald voelt u bijna niet.

De behandeling is gericht op het ‘uitschakelen’ van triggerpoints. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt.

Atroposofische Fysiotherapie

De antroposofische fysiotherapie is een uitbreiding van de reguliere fysiotherapie.  De antroposofische fysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht maar kijkt ook naar de persoon als geheel en vraagt zich af hoe iemand letterlijk en figuurlijk in zijn vel zit en door welke factoren dit beïnvloed wordt.  Dit is geen alternatieve vorm van fysiotherapie maar valt gewoon onder de reguliere fysiotherapie.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress