Oefentherapie Mensendieck / Psychosomatische Oefentherapie / Slaapoefentherapie

...

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een ongunstig houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Door middel van de spiegels en oefeningen wordt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Deze informatie wordt in het centrale zenuwstelsel verwerkt. Aangeleerde bewegingen gaan zo steeds meer automatisch verlopen. Met oefentherapie begrijpt u de oorzaak van uw klachten beter en kunt u zelf uw klachten verminderen en leert u nieuwe klachten voorkomen.

Wat is psychosomatische oefentherapie?

Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. Wij kunnen daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken.

De psychosomatisch oefentherapeut kan u helpen lichaam en geest weer in balans te brengen.

Slaapoefentherapie voor kinderen met slaapproblemen (en hun ouders)

Vanaf heden zijn zowel volwassenen als kinderen, of ouders welkom om samen met mij het slaapprobleem aan te pakken.

Begin juni heb ik de cursus: "Slaaplessen bij kinderen" gevolgd. In deze cursus heb ik geleerd wat normale slaap is bij verschillende leeftijden. Daarnaast technieken voor ouders, maar ook oefeningen om aan kinderen te geven om beter te kunnen ontspannen. Het leuke aan deze oefeningen is dat ouder en kind deze heel goed samen kunnen doen. Klik hier voor meer informatie

Wat is Slaapoefentherapie?

Slapen ondersteunt het herstellend vermogen van lichaam en geest. Goed slapen is dan ook belangrijk bij het creëren van de juiste balans in uw leven.

Spanningen, drukte, verveling, leegte, verdriet, ongemakken, pijn, zorgen, problemen en angsten kunnen de balans verstoren en slaapproblemen veroorzaken. 

De slaapoefentherapie kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 9 à 10 behandelingen.

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden uw onderliggende redenen van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De slaapoefentherapeut helpt u met:
- Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
- Inzichten in samenhang tussen klachten en slaapproblemen
- Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof op maat
- Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck)
- Gezonde copingstijl

Meer info:
www.slaapoefentherapie.nl
www.slaapslim.nu
www.hersenstichting.nl/alles-over-hersenen/de-hersenen/gezonde-hersenen/slaap/slaap

 

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress