Oefentherapie Cesar / Sportoefentherapie

...

Wat is oefentherapie Cesar?

Oefentherapie Cesar is net als oefentherapie Mensendieck een paramedische behandelmethode die zich richt op het verminderen van lichamelijke klachten. Het lichaam wordt niet altijd efficiënt gebruikt, met betrekking tot de houding en manier van bewegen. Dat zorgt ervoor dat gewrichten, banden, pezen en spieren niet optimaal kunnen functioneren. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan.

De oefentherapeut zal u begeleiden bij het eigen maken van efficiënt houdings- en bewegingsgedrag. Daarbij wordt de behandeling afgestemd op het niveau van de cliënt.

Oefentherapie Cesar onderscheidt zich van andere behandelmethodes door te oefenen in de context. Dat houdt in dat er binnen de behandeling gekeken wordt naar de houding en manier van bewegen, waarbij de klacht zich manifesteert.

Wat is sportoefentherapie?

Sporters kunnen tegen problemen/klachten aanlopen doordat het lichaam onjuist belast wordt. De oorzaak hiervan kan liggen in de bewegingsuitvoering, de trainingsopbouw of een combinatie hiervan.

Om klachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen is zal u zo veel mogelijk in de context, tijdens het sporten, begeleid worden. Ook is het mogelijk om trainingsadvies te geven aan coaches en/of trainers, zodat u hier in de trainingen op langere termijn mee aan de slag kunt gaan en terugval wordt voorkomen.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress